Anlita takläggare i Stockholm med ROT-avdrag

Har du funderat på att anlita en takläggare i Stockholm för hjälp med ditt tak? Idag väljer de allra flesta att ta in professionell hjälp när det är dags för takbyte eller takrenovering, just eftersom arbetet är så pass krävande. Att renovera på egen hand kräver både kunskap och förståelse för det takmaterial man valt att använda sig av. En takläggare i Stockholm kan hjälpa dig med en så bekymmersfri takläggning som möjligt.

När du väljer att anlita en takläggare i Stockholm för arbeten på din privata bostad har du rätt att nyttja ROT-avdraget, men vad är egentligen ROT-avdraget och hur fungerar det? Har alla rätt att använda sig av det? Vill du anlita en uppseendeväckande takläggare Stockholm kan du minska dina kostnader med hjälp av skattereduceringen. Här nedan berättar vi mer om hur det fungerar!

Så fungerar ROT-avdraget

Enkelt förklarat kan man säga att ROT-avdraget är en skattereducering som tilldelas alla privatpersoner i Sverige. Du får upp till 50.000 kronor om året som du kan använda dig av när du vill anlita en takläggare i Stockholm eller på annan plats där du bor. Sammanlagt har du rätt att reducera 30 % av arbetskostnaderna på din faktura, vilket i sin tur gör att du kan spara in en hel del pengar.

När gäller ROT-avdraget för takläggare i Stockholm?

För att få använda dig av ROT-avdraget behöver du anlita takfirman som privatperson. Arbetet måste också ske på eller i din privata bostad, t.ex. din sommarstuga, radhus, villa eller lägenhet. Däremot spelar det ingen roll om det är en takläggning på en tillbyggnad, takrenovering på ditt bostadshus eller takservice på fritidshuset som du behöver hjälp med. Så länge arbetet sker på en fastighet som du äger kan du nyttja avdraget. Observera att du måste vara minst 18 år gammal för att få något avdrag från Skatteverket och att du måste betala skatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *