Bokföring för dig i Stockholm

Håller du på med bokföring och bor i Stockholm? Det finns det många som gör. Det är väldigt bra att ha koll på hur det fungerar, då det kan användas som underlag för både prissättningsbeslut, budgetering, investeringsbeslut och mycket mer.

Bokföring har funnits väldigt länge. Det finns tecken som indikerar på att det har förekommit i tusentals år. Men den första boken som handlade om bokföring skrevs av Luca Pacioli i Venedig 1494. Bokföringen har inte ändrats mycket sedan dess, utan bygger på samma principer.

Det som har ändrats mest sedan dess är den moderna tekniken som gör det enklare och snabbare för oss att genomföra bokföringen. Men även om det har blivit snabbare och enklare tar det fortfarande tid, och kräver energi. Samhället har blivit mer komplext överlag, vilket även har påverkat komplexiteten i bokföringen.

Trots att du har koll på hur bokföringen fungerar för ditt företag i Stockholm, och kan göra det på ett relativt smidigt sätt, betyder inte att du måste göra det själv.

Anställa eller anlita

Om man ska anställa eller anlita en konsult för Framgångsrik Bokföring Stockholm är en vettig fråga att ställa sig. Du kanske tänker att det är bättre att anlita en konsult, då du inte behöver stå för deras skatt, sociala avgifter, arbetsgivaravgifter, sjukersättning osv. Men det du ska tänka på är att dessa saker är inbakade i priset. Skulle du välja att anställa istället kommer ju du att vara personligt ansvarig för dessa kostnader istället. Trots att lönen vid första anblick ser mindre ut, blir kostnaden förmodligen minst lika hög.

Konsult vinner bokföring i Stockholm

När det gäller bokföringen har tekniken hjälpt till att effektivisera arbetet. Detta gör att konsulter i Stockholm kan lägga färre timmar på bokföring per kund, men ändå få samma jobb utfört. De kan då ta sig an fler kunder, vilket betyder att de också kan sänka priserna. En annan fördel med konsulter är att du kan vara att om kontraktet är väl utformat kan du avbryta samarbetet närhelst du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *