Kostnad för stenläggning i Stockholm

Stenläggning i Stockholm är oerhört populärt. Fördelarna med stenläggning är otaliga, från uteplatser till uppfarter, vackra trädgårdsgångar och till och med pooldäck. Det är närmast enbart fantasin som sätter gränserna, så vidare du inte har en budget. För stenläggning, särskilt om du har en budget i åtanke, är det viktigt att förstå kostnaderna för varje projektsteg och den totala kostnaden för hela jobbet. Den här guiden kommer att ge dig en första beräkning på din beläggningskostnad i Stockholm.

Hur du beräknar beläggningskostnader

När det gäller stenläggning beräknas kostnaden vanligtvis utifrån den yta som ska exempelvis asfalteras. Men det finns två primära faktorer som kan påverka priset:

  • Du utför hela, eller en del av projektet själv – och kan därmed framförallt kapa arbetskostnaden för arbetet.
  • Du anlitar extern hjälp och överlåter alla arbetsmoment till dem.

Även om det kan vara lockande att göra hela arbetet själv, så brukar många föredra att skaffa hjälp för förarbetet – och sedan göra resten hjälp. Kostnaden för förarbetet brukar ligga på ungefär 150-250 kronor per kr/m2. Därefter tillkommer en materialkostnad mellan 200-500 kr/m2.

Väljer man istället att anlita professionella fackmän så ökar den totala kostnaden. Normalt sett brukar stenläggning i Stockholm kosta mellan 550 till 900 kronor per kvadratmeter.

Hjälp i Stockholm för stenläggning

Vid stenläggning är det vanligt att man anlitar hjälp för förarbetet eftersom det involverar många viktiga arbetsmoment. Som till exempel att gräva ut, platta marken och sedan fylla igen den och bortforsla skräp.

Den främsta stenläggning stockholm kan hjälpa med dessa tidskrävande delar på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. Som regel är det bäst att följa vår grundregel. Om du känner några tvivel om att ta på dig arbetet själv, är det alltid bäst att ta in offerter från olika stenläggningsfirmor inom området för att säkerställa att att hela arbetet blir utfört på ett korrekt och fackmannamässigt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *