Nocco – en poppis dryck

Nocco är en energidryck eller som tillverkaren själva kallar den – funktionsdryck. Så enkelt kan man beskriva det. Nocco tillverkas av svenska No carbs Company som startade sin verksamhet redan 2014. Idag har företaget spritt sig på flera marknader runt om i världen. Svenska innovatören kan nämligen hittas i över 30 länder.

Nocco säljs i flera olika smaker såsom blåbär, tropisk smak, persika, jordgubbe och passionsfrukt. Alla dryck är sockerfria och kolsyrade. Vissa av produkterna innehåller koffein medan andra är koffeinfria.

Vad innehåller Nocco?

Drycken innehåller vitaminer, koffein och BCCA. Den är väldigt populär i Norden och speciellt i Sverige. Produkten är anpassad och ämnad för träningsintresserade.

Vitaminer och koffein är två substanser som de flesta känner till. Förkortningen BCCA är däremot något som kan vara bra att förklara lite närmare.

BCAA är en förkortning av branched-chain amino acid eller förgrenade aminosyror om man ska översätta det till svenska.

Dessa aminosyror bygger upp protein. Varför är det då så viktigt att bygga upp protein? Jo, det ger en bättre och mer effektiv muskeltillväxt, något som träningsintresserade bryr sig extra mycket om.

BCAA i sig innehåller leucin, valin och isoleucin. Dessa tre är aminosyror som kroppen behöver för att bygga upp muskler. Problemet är att dem måste tillföras på ett konstgjort sätt då kroppen inte kan skapa dem själv.

För mycket koffein?

De flesta av Noccos produkter innehåller koffein. Koffein i för alltför stora mängder kan vara påfrestande för en tränande kropp därför är det viktigt att känna efter exakt hur mycket av just det ämnet du kan få i dig per träningspass.

Alla produkter inom kosttillskott, inte bara Nocco ska anpassas både till träningsform och personen själv. Olika människor har olika behov av protein, BCCA, koffein osv. Därför är det viktigt att skräddarsy sitt intag enligt ovanstående. Konsultera med en tränare eller fitnessexpert om vad som skulle passa dig bäst.

Som sagt har Nocco nu lanserat tre stycken koffeinfria drycker vilket betyder att du kan njuta av produkterna utan att behöva oroa dig för koffeinintaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *