RUT-avdrag för städfirma i Stockholm

Har du bestämt dig för att anlita en städfirma i Stockholm för hjälp med ditt privata hem? När du anlitar städföretag privat har du rätt att nyttja RUT-avdraget och på så sätt sänka dina kostnader. Här berättar vi mer om skattereduktionen och hur du kan använda dig av den.

För att du ska kunna nyttja RUT-avdraget när du anlitar en städfirma i Stockholm är det två saker som du måste ha i åtanke. Firman måste vara registrerad för F-skatt och städningen måste ske i en bostad som du själv äger. Det kan vara din lägenhet, villa eller kanske en sommarstuga. En eftertraktad städfirma Stockholm är ett bra val för dig som vill vara säker på att städfirman har erfarenheten som du söker och alla papper i sin ordning.

Städfirma i Stockholm med avdrag

RUT-avdraget är framtaget för att du som privatperson ska ha råd och större möjlighet att få hjälp i ditt privata hem. Avdraget är en skattereduktion som Skatteverket har tagit fram och är således inget som själva firman bistår med. Sammanlagt får du 50.000 kronor om året som du kan använda dig av, där varje faktura kan reduceras med maximalt 50 %.

Avdraget kan användas för alla typer av städtjänster och innefattar bland annat hemstädning, fönsterputs, flyttstädning och storstädning. Gäller det städning i trapphus eller på ditt företag kan avdraget inte nyttjas. Däremot har du då rätt att betala momsfritt.

Avdraget hanteras av firman

Även om det inte är din städfirma i Stockholm som ger dig själva rabatten är det fortfarande företaget som hjälper dig med hela administrationen och ansökan. Det enda som du behöver göra är att uppge ditt personnummer i samband med bokning och städfirman tar därefter kontakt med Skatteverket åt dig. Se till att du har avdrag kvar att använda eller att du uppfyller villkoren innan du gör din bokning, så slipper du tråkiga överraskningar längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *